Verbandtrommel

verbandtrommel EHBO baby kind

Een mooie verbandtrommel die een schaafwondje al meteen een stuk minder erg maakt. Niet te koop op de sites van babyspullenwinkels, maar op een serieuze website voor bedrijfshulpverleners: allesvoordebhv. Hij is gevuld conform de Oranje Kruis-richtlijn, met extra arikelen speciaal voor de eerste hulp aan jonge kinderen, en is er in drie varianten: de kinderverbanddoos small voor € 27,95, de kinderverbandkoffer medium voor € 49,95 en de kinderverbandkoffer groot voor €  65,95.

Op de website van het Rode Kruis kun je een online cursus EHBO volgen. De cursus duurt maar 2 uur, maar daarna kun je al wel een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen en Eerste Hulp verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, vergiftiging en verslikking. De cursus kost € 14,95 en is een jaar te bekijken.

Op dezelfde site kun je ook een workshop zoeken bij jou in de buurt voor EHBO aan baby’s en kinderen. De workshop duurt 3 uur en kost € 55,00. Hier leer je een kind in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en EHBO te verlenen bij: bewusteloosheid, verslikking, huidwond, verstuiking, brandwonden, hersenschudding en vergiftiging.

In de webshop van het Rode Kruis vindt je een boek over EHBO aan baby’s en kinderen € 15,95 en een EHBO set voor baby’s en kinderen voor € 24,00, maar die is lang niet zo leuk als deze koffer.