Stokke Cruisi

Stokke Cruisi kinderwagen

De Stokke Cruisi is mij erg goed bevallen! In de eerste plaats omdat ‘ie erg mooi is, maar ook vanwege het ontwerp en het gemak. Ik zet de voordelen van de Stokke Cruisi voor je op een rijtje.

  • voor- en achterwaarts rijden

Het is voor de baby prettig om jou te kunnen zien tijdens het wandelen. De baby bekijkt de wereld als het ware via jouw ogen en houdt in de gaten hoe jij op de dingen reageert. Als de baby wat ouders is, kun je er voor kiezen om het zitje andersom te plaatsen.

  • de baby zit hoog

Kenmerkend voor de wagens van Stokke is dat de baby hoog ligt en zit. Zowel de reiswieg als het babyzitje worden hoog bevestigd. Daardoor heb je veel makkelijker oogcontact. Ik heb Liselotte lange tijd in een draagdoek meegedragen. Ik had haar gewoon het liefste zo dichtbij mogelijk. Voor mij voelde het goed dat ze hoog lag en ik heb haar zo lang mogelijk met haar gezicht naar mij toe laten zitten.

  • de duwbeugel kan worden uitgetrokken

Ik ben niet eens extreem lang (1,78 m), maar toch maakt het veel verschil dat de duwbeugel kan worden uitgetrokken. Als je elke dag lange wandelingen maakt, zodat de baby lekker in de buitenlucht kan slapen, is het belangrijk dat je in een goede houding beweegt.

  • de grote boodschappenmand

Het klinkt misschien een beetje suf, maar de grote boodschappenmand van de Stokke Cruisi was voor mij een belangrijk pluspunt. Ik zag zo vaak moeders lopen met kinderwagens met aan alle kanten losse tasjes er aan vast geknoopt. Ze deden mij denken aan bag ladies, dakloze vrouwen die al hun bezittingen met zich mee sjouwen. De boodschappenmand in de Stokke Cruisi is van alle kanten bereikbaar en kan wel 11 kilo dragen.

  • de reflectoren aan de zijkant
  • waterafstotend
  • vering op alle wielen
  • makkelijk opvouwbaar

De Stokke Cruisi is makkelijk opvouwbaar. Ik denk wel dat hij wat groter is dan andere wagens. Hij past maar net in de kofferbak van mijn BMW 1 serie. Als ik de hoedenplank van de auto weglaat, past de reiswieg er nog boven.

  • de grote reiswieg

De reiswieg van de Stokke Cruisi is de grootste die ik kon vinden. Ik lette daarop, omdat ik het verstandig vind de baby zo lang mogelijk plat te laten liggen. Tijdens mijn kraamverlof liep ik elke dag door het bos, zodat zij lekker buiten kon slapen. En dan wil ik dat ze goed ligt. Pas toen ze 9 maanden oud was, heb ik het babyzitje er op gezet. Het babyzitje kun je gebruiken tot je peuter 4 jaar oud is, maar voor die tijd ben je wellicht al over gestapt op een buggy, omdat dat nu eenmaal wat handzamer is.

  • mooie accessoires

Op de foto zie je de voetenzak van Stokke, eveneens in Beige Melange. Verder zijn er nog de fleece slaapzak en diverse gebreide dekens, bekerhouder, luiertas etc. Wat je niet hoeft te kopen zijn de speciale hoeslakens voor de reiswieg. Het matrasje in de reiswieg is ovaal en Stokke maakt daar speciale hoeslakens voor. Die zijn best duur. Je kunt gewoon bij Prénatal een standaard hoeslaken voor de wieg kopen, dat werkt ook prima.

Stokk cruisi kinderwagen