Autostoeltje

Maxi Cosi Twowayfix autostoelttje baby achterstevoren veilig bevestiging onderstel

 

De 2wayfix van Maxi Cosi

De 2wayfix van Maxi Cosi is echt ideaal! Je klikt het onderstel vast aan de achterbank. Dan kun je de Pebble van Maxi Cosi er in één beweging op vast klikken. Je kunt dan binnen de baby goed inpakken en al in het stoeltje zetten. En als de baby in de auto in slaap is gevallen, hoef je de baby niet wakker te maken. Je kunt hem met stoeltje en al mee naar binnen nemen en hem verder laten slapen. De vuistregel is overigens dat de baby niet langer dan 2 uur in de Maxi Cosi mag liggen. Daarna moet hij weer even plat in bed, om de armen en benen te kunnen strekken en de rugspieren te gebruiken. Als je op vakantie gaat, is het advies om elke 2 uur de baby een kwartiertje op een kleedje te laten liggen om wat te kunnen strekken en bewegen.

 

Achterwaarts plaatsen

De baby kan zowel achterwaarts als voorwaarts worden vervoerd. Het is verplicht om de baby achterwaarts te plaatsen, totdat hij 18 maanden oud is. Het advies is echter om dat tot 4 jaar te blijven doen. Plaats de baby niet achter een airbag, of schakel de airbag uit.

 

Pebble

Je kunt de Pebble gebruiken totdat de bovenkant van de oren van de baby boven het kuipje uitsteken. Er zit in de Pebble een hoofdsteun voor de eerste maanden, die kan later weg. Ik kocht ook de zomerhoes erbij, zodat het stoeltje zelf schoon blijft en de voetenzak. Na de Pebble komt de 2way Pearl van Maxi Cosi, die kan op hetzelfde onderstel. Als je een kinderwagen van Maxi Cosi hebt, kun je het autozitje daar op bevestigen. Ik had de Stokke Cruisi, en daar kun je adapters bij kopen, zodat je de Pebble op het onderstel kunt bevestigen. Ook dat is prettig als de baby in slaap is gevallen.

Het onderstel, de 2wayfix kost € 239,00.
De Pebble kost € 269,00.
De 2way Pearl kost € 259,00.
De voetenzak kost € 55,00.

Maxi Cosi autostoeltje

 

Tiny Love Sunny Stroller

De Tiny Love Sunny Stroller Nature is handig om bij het autostoeltje te gebruiken. Je kunt één van de uiteinden vast maken aan de hoofdsteun van de achterbank. Daarna kun je hem gemakkelijk over het stoeltje heen hangen of opzij duwen. Als je het stoeltje uit de auto haalt, blijft de speelboog gewoon achter in de auto. Deze stroller kost € 29,95.

speelboog autozitje speelgoed