De eerste puzzel

puzzel baby peuter

Deze puzzels zijn briljant! In het doosje zitten 6 puzzeltjes. Het zijn hele simpele puzzels, van 2 tot 6 stukjes groot. Het fijne is dat ze een bijzondere form hebben en allemaal een andere kleur. De baby ziet daardoor meteen bij welke puzzel het stukje hoort. Dat maakt de puzzels erg geschikt om mee te beginnen als eerste puzzel. Het duitse bedrijf Haba maakt deze ‘6 erste Puzzles’ in vele verschillende varianten: dierentuin, boerderij, huisdieren, markt, brandweer etc.). Je vindt een aantal van deze varianten bij Bol.com en bij de webshop van De Horlepiep. Het doosje kost € 11,95.

Liselotte kreeg dit doosje van een vriendin van mij toen ze 20 maanden oud was en dat bleek precies het goede moment. Het is maar goed dat ik al veel vriendinnen met kinderen heb, want ik had er zelf nog niet aan gedacht om haar al een puzzel te geven. Ze is nog steeds gek op deze puzzel, maar maakt inmiddels ook de moeilijkere puzzels, o.a. van Woezel en Pip.

Het helpt als je naast je baby op de grond gaat zitten, terwijl zij de puzzel maakt. Als je er naast zit, kan de baby zich langer concentreren.

Lees hier alle blogs over puzzels.