Geboortefoto’s feb21

Tags

Related Posts

Share This

Geboortefoto’s

geboortefoto's

Geboortefotografie

Marry Fermont maakte de geboortefoto’s van Liselotte. Ik had van te voren een kennismakingsgesprek gehad en met haar afgesproken dat ik haar zou bellen als ik naar het ziekenhuis zou gaan. Marry is opgeleid tot verloskundige en voelt zich dus volkomen thuis in de kraamkamer. Ze probeert zo onopvallend mogelijk aanwezig te zijn en haar foto’s te maken zonder dat iemand het merkt. Maar toen ik na de ruggeprik en daarna de wee├źnopwekkers een tijdje moest wachten, was het eigenlijk heel gezellig dat ze er bij was. Marry fotografeert zwangere vrouwen, bevallingen en pasgeboren baby’s. Op de website van Marry Fermont staan mooie voorbeelden van haar foto’s.

 

Persoonlijk verslag

Al vrij snel na de bevalling kreeg ik van haar een mooi album, een cd met alle foto’s en een door haarzelf geschreven verslag van de nacht. Bij het gesprek had ik gezegd dat ik alleen mooie foto’s wilde en vooral geen bloederige foto’s. Gelukkig heeft Marry daar niet helemaal naar geluisterd. Ze zal wel genoeg ervaring hebben om te weten dat je daar achteraf spijt van kan krijgen. Ik was in ieder geval toch blij dat ze ook een paar foto’s had gemaakt van het moment dat Liselotte werd geboren. Ik heb niet de behoefte die foto’s met iemand anders te delen, maar voor mezelf was het heel prettig om de hele bevalling terug te kunnen kijken op haar foto’s. Het is toch een heftige ervaring en niet alleen maar positief en mooi, en het bekijken van de foto’s heeft mij enorm geholpen om dat af te kunnen sluiten.

 

Blog Marry Fermont

Op haar website staan niet alleen haar foto’s, maar ook blogs over haar werk en over haar leven, waaronder haar kinderwens en haar pasgeboren dochter. De blogs zijn erg leuk geschreven en Marry heeft een originele kijk op de dingen. Erg de moeite waard. Lees ook eens haar blog over hoe ze haar baby met 4 maanden al op het potje kan zetten, door goed op de signalen te letten, zoals de gezichtsuidrukking, vlak voordat ze gaat plassen.