Moeders voor Moeders jan20

Tags

Related Posts

Share This

Moeders voor Moeders

moeders voor moeders

Je kunt meedoen met Moeders voor Moeders vanaf de zesde week van je zwangerschap tot en met de 16e week. In die periode maakt jouw lichaam het hCG-hormoon aan. Dat hormoon wordt gebruikt bij het produceren van medicijnene die gebruikt worden bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Je kunt je aanmelden via de website van Moeders voor Moeders.

Na jouw aanmelding komt er een informatrice bij je thuis langs, die je wat vragen stelt en nogmaals een urinetest uitvoert. Je krijgt van haar 2 plastic bekers en zo’n krat met plastic flessen. Daarna is het de bedoeling dat je zo vaak mogelijk de urine opvangt en die in de flessen giet. De flessen zet je één keer per week voor de deur. De bezorger van DHL verwisselt het krat voor een krat met lege flessen.

Het is niet heel leuk om te doen. Sowieso omdat je die bekers moet gebruiken op de wc, maar ook omdat er uit de plastic flessen een vrij heftige lucht komt. Het ruikt vrij chemisch, maar de organisatie van Moeders voor Moeders is er zeker van dat dat niet schadelijk voor je is. Daarnaast krijg je mailtjes van Moeders voor Moeders met het doel je te stimuleren toch vooral zoveel mogelijk urine op te vangen en van die mailtjes werd ik een beetje moe. Ik wil namelijk niet 10 weken lang de hele dag bezig zijn met die lelijke blauwe flessen.

De positieve kant van het varhaal is natuurlijk dat je er ouders met een kinderwens mee helpt. En wat enorm helpt om tijdens je zwangerschap lekker op je roze wolk te blijven zitten, zijn de filmpjes die je iedere week in de mail krijgt, waarin je ziet hoe de baby in jouw buik er inmiddels uitziet, met een toelichting over hoe de baby zich die week verder zal ontwikkelen. Ook krijg je van Moeders voor Moeders een heerlijk zachte fleece badcape voor de baby.

moeders voor moeders