Stokke kinderstoel

Stokke newborn set kinderstoel

De kinderstoel van Stokke is te gebruiken vanaf de geboorte tot 36 maanden. Daarna kun je hem als gewone (hoge) stoel gebruiken, totdat het kind op een gewone stoel aan tafel kan aanschuiven. Echt een goed doordacht systeem.

Vanaf de geboorte tot 6 maanden, gebruik je de New Born Set: een kuipje bovenop de stoel, waarin de baby kan liggen. Daarbij hoort dan weer een textielset en een riempje om de baby mee vast te zetten. Met dit kuipje kan de baby gezellig aan tafel komen zitten en na 4 maanden kun je de baby in de Stokke New Born Set zijn eerste hapjes geven.

Na 6 maanden bevestig je een plastic Babyset in de stoel, met daarin een stoelverkleiner (een zacht zitje bekleed met stof). De stoelverkleiner is makkelijk los te halen en wasbaar, gelukkig. Doordat deze kinderstoel geen blad heeft, kun je hem helemaal aanschuiven tegen de eettafel. Wel zo gezellig. Als je een blad toch handiger vindt, kun je die apart kopen.

Later haal je de stoelverkleiner eruit, en na 36 maanden kan ook de plastic Babyset eruit. Dan is het gewoon een handige hoge stoel, waarop de peuter aan tafel kan zitten.

De stoel is verkrijgbaar in naturel, witewash, wit, lime, rood, blauw, oranje, bruin, grijs en zwart. De textielsetjes (voor in de New Born set, en de stoelverkleiner) zijn verkrijgbaar in diverse streepjes en prints. Ik koos de Beige Stripe.

Alles bij elkaar is het wel een prijzig systeem. Het is de moeite waard te zoeken naar een goede aanbieding.

Stokke stoel € 199,-

New Born Set (het kuipje) € 88,95

Textielset bij de New Born Set € 28,95

Riempje voor in New Born Set € 39,95

Babyset (plastic stoeltje) € 49,95

Stoelverkleiner voor in de Babyset € 28,95

Tray voor aan de stoel € 39,-

Stokke newborn set