Stomen en pureren

Philips Avent food processorZal ik maar meteen bekennen dat ik hem inmiddels op zolder heb gezet?

Ik had echt grootse plannen met dit mooie apparaat. Baby kookboek gekocht, lijstje op de koelkast gehangen met alles wat een baby in het eerste levensjaar wel en niet mag eten. Ik was er helemaal klaar voor.

Maar toen ik een paar keer enorm mijn best had gedaan en Lotje er niets van wilde weten, was mijn enthousiasme snel over. Sta ik daar met een aanrecht vol fruitschillen, snijplankjes etc., kan ik alsnog een potje Olvarit open maken…

En die potjes van Olvarit zijn lang zo slecht niet Ik neem altijd zelf een hapje om de temperatuur te testen. Het babyvoedingdieet van Reese Whiterspoon laat ik graag aan mij voorbij gaan, maar het is op zich echt prima eten. Liselotte krijgt op de crèche allerlei heerlijke zelfgemaakte gerechten van de chefkok die daar voor alle groepen ontbijt, lunch en snacks maakt. Maar thuis gaan deze potjes er net zo goed en snel in.

Anyway, voor wie ook serieuze plannen heeft: de Philips Avent food processor kost € 145,-. Je krijgt er een receptenboekje bij, maar het boekje ‘Opperdepop’ van de Albert Heijn is ook een aanrader.