Woezel en Pip

Woezel en Pip puzzel 1 meter

Deze verhaaltjespuzzel van Woezel en Pip is 1 meter breed en zit verpakt in een kartonnen koffertje. Hij bestaat uit grote stukken, waar dan weer kleine stukjes uit kunnen worden gedrukt. Onderaan de plaatjes staat het verhaaltje.

De puzzzel is voor 3 jaar en ouder. Normaal gesproken neem ik dat met een flinke korrel zout, maar deze puzzel is echt best lastig. Liselotte begon toen ze 18 maanden oud was met puzzels, van 2 of 4 stukjes. Helaas zitten puzzels vaak in een doos met makkelijke en moeilijke puzzels (van 16 stukjes) door elkaar. Ik haal de moeilijke puzzels er meteen uit. Dat is alleen maar frustrerend voor Liselotte en het geeft onnodig veel rommel als zij de doos ondersteboven houdt en alles op de grond laat vallen.

Het is grappig om te gaan hoe snel kinderen nieuwe dingen leren. Ik liet haar voor het eerst een puzzel zien en deed het voor, maar het was duidelijk dat ze er nog niet zo veel mee kon. Toch liet ik de puzzel op de grond liggen en een paar dagen later zat ze er al mee te spelen en lukte het opeens wel. Ik ga zoveel mogelijk bij haar op de grond zitten, als ze met haar puzzels bezig is. Ik heb in een boek over kinderopvang (Speels, liefdevol en vakkundig, van Elly Singer) gelezen dat kinderen zich langer kunnen concentreren als je erbij komt zitten. Je hoeft niet mee te doen, alleen erbij te zitten. Dus dat doe ik dan maar braaf.

De verhaaljtespuzzel kost € 9,99.

Bekijk hier alle blogs over Woezel en Pip.

Lees hier de andere blogs over puzzels.